Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Troc politic între vechiul PDL și vechiul PNL

PNL

Surse liberale anunță o serie de schimbări la vârful PNL.

Anca Boagiu și Teodor Atanasiu nu vor mai fi co-președinți ai filialei București, locul lor fiind luat de prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu. Pentru a pune capăt mai repede ”bicefalismului” rezultat din tranziția procesului de fuziune, cei doi ”grei” ai noului PNL au fost înlocuiți de Predoiu, care va fi singurul președinte al organizației din Capitală.

Aceleași surse spun că, de fapt, între PDL și PNL a avut loc un troc la vârf. Astfel, Secretariatul General al partidului este preluat de un loial al vechilor liberali, Ilie Bolojan, în vreme ce Gheorghe Flutur, (PDL) a fost retras, iar Marian Petrache va obține o funcție de prim-vicepreședinte al PNL.

De asemenea, Teodor Atanasiu va primi funcția statutară de coordonator al regiunii București-Ilfov.

Trocul politic elimină ambiguitățile la conducerea partidului și tranșează o dată pentru totdeauna împărțeala funcțiilor între vechiul PDL și vechiul PNL.

PNL iese câștigat titularizându-și definitiv oamenii pentru funcțiile de Secretar General PNL și coordonator al regiunii București-Ilfov, în vreme ce Flutur și Boagiu, de la PDL, sunt îndepărtați din funcțiile pe care le dețineau, de co-SG al PNL, respectiv de co-președinte al filialei din Capitală. Astfel, Predoiu șef la București este singurul câștig obținut de democrat-liberali.

Schimbările urmează să fie validate prin vot, vineri, 11 decembrie, de către CNC al PNL.

Ultimul sondaj INSCOP comandat de PNL în capitală arată că Boagiu și Blaga se află la același nivel de 13%, grad de favorabilitate, Predoiu la 15% și Atanasiu la 17%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.