Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ștrumfii revin și lovesc din nou

Belgia sărbătoreşte cea de-a 60-a aniversare a ştrumfilor printr-o expoziţie care oferă vizitatorilor şansa de a vizita satul omuleţilor albaştri sau de a se aventura, cu ajutorul realităţii virtuale, într-o confruntare împotriva maleficului Gargamel, informează marţi Reuters, preluată de Agerpres.

Ştrumfii au fost creaţi în 1958 de desenatorul belgian Pierre Culliford, care semna sub pseudonimul Peyo, iniţial ca personaje secundare în revista sa de benzi desenate cu eroi medievali Johan şi Peewit.

Simpaticele personaje au fost imediat îndrăgite de public care a dorit să citească mai multe aventuri cu ştrumfi astfel că, anul următor, creaturile albastre au avut propria revistă. În poveştile omuleţilor albaştri apare şi un personaj malefic, vrăjitorul Gargamel, care încerca să îi prindă pentru a-i transforma în aur.

Acesta a fost doar primul episod din povestea de succes la nivel global a ştrumfilor, care a culminat în 2011 cu o producţie hollywoodiană cu încasări de o jumătate de miliard de dolari.

Expoziţia Smurf Experience, deschisă până în luna ianuarie 2019 la Brussels Expo, invită vizitatorii să exploreze satul ştrumfilor, cu căsuţele sale în formă de ciupercă, şi să se aventureze, cu ajutorul realităţii virtuale, într-o confruntare împotriva lui Gargamel.

Într-o ţară organizată în regiuni pe criterii lingvistice, ştrumfii au devenit un simbol unificator al Belgiei, alături de ciocolată, waffle, bere şi echipa naţională de fotbal.

''Ştrumfii sunt un simbol al culturii belgiene şi al patrimoniului belgian'', spune Chloé Beaufays, purtătoarea de cuvânt a organizatorilor expoziţiei.

Organizatorii speră să ducă expoziţia şi în alte ţări europene, dar şi în Statele Unite şi Asia în următorii cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.