Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, tot mai ȘICANAT în SUA: Ce lovitură de SUTE DE MILIOANE vor să-i dea senatorii

donald trump suparat

Trei senatori americani au înaintat joi o iniţiativă legislativă de respingere cel puţin parţială a acordului de vânzare de armament către Arabia Saudită, semnat de preşedintele Donald Trump, informează Reuters.

Republicanul Rand Paul şi democraţii Chris Murphy şi Al Franken au propus o rezoluţie de dezaprobare, care ar urma să fie votată de Senat. Scopul lor este de a forţa un vot care ar putea bloca parţial acordul.

Citește și: Suntem în PERICOL? Omisiunea lui Donald Trump, la summitul NATO: ȘOC enorm pentru membri

Comisia pentru relaţii externe a Senatului a fost informată oficial despre vânzare pe 19 mai. Legea din 1976 privind controlul exporturilor de armament permite oricărui senator să impună un vot privind o vânzare de arme, după ce Congresului i se notifică oficial intenţiile în acest sens. În baza acestei legi, aceiaşi trei senatori au încercat anul trecut să oprească vânzarea de tancuri şi alte echipamente în valoare de 1,15 miliarde de dolari, tot către Arabia Saudită. Măsura cerută de ei a fost respinsă prin vot, cu o majoritate covârşitoare.

Vizita în Arabia Saudită a fost prima efectuată în străinătate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, de la începutul mandatului său. La Riad, el a semnat un acord privind vânzări de armament american în valoare de 110 miliarde de dolari, cu posibilitatea de extindere până la 350 de miliarde în următorii 10 ani.

Senatorii doresc excluderea din acord a muniţiei de precizie şi a altor articole de armament ofensiv, în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, anunță Agerpres.

Citește și: Donald Trump, UMILIT la Bruxelles: Ce i-a făcut Emmanuel Macron / VIDEO

Vânzarea muniţiei de precizie se află şi în atenţia Camerei Reprezentanţilor, a cărei comisie pentru afaceri externe urmează să decidă dacă va organiza o audiere pentru revizuirea acestui capitol.

Fostul preşedinte american Barack Obama a suspendat în decembrie anul trecut vânzările de muniţie de precizie către saudiţi din cauza preocupărilor privind campania militară din Yemen, soldată cu numeroase victime civile. Donald Trump doreşte însă să încurajeze exporturile de armament american, pentru a crea locuri de muncă în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.