Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump AMENINȚĂ China, după ultimul tir cu rachetă lansat de Coreea de Nord

foxnews.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a atras atenţia sâmbătă că nu va mai permite Chinei 'să nu facă nimic' în privinţa Coreii de Nord, după ce Phenianul a efectuat vineri cu succes un nou tir cu rachetă intercontinentală, potrivit AFP.

Liderul comunist nord-coreean Kim Jong-Un a susţinut că de acum întreg teritoriul SUA "se află sub raza de tir (...), oriunde şi oricând", după acest nou tir cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM), al doilea într-o lună. Racheta este considerată de experţi capabilă să atingă coasta americană de est, inclusiv New York-ul.

Citește și: SUA și Coreea de Sud pregătesc o ripostă MILITARĂ dură, după noul tir cu rachetă al Phenianului

"Sunt extrem de dezamăgit de China. Foştii noştri lideri stupizi le-au permis să facă miliarde de dolari din comerţ pe an, şi totuşi ei nu fac NIMIC pentru noi în privinţa Coreii de Nord, doar vorbe", a scris Trump pe Twitter.

"Nu vom permite ca acest lucru să continue. China ar putea uşor să rezolve această problemă", a adăugat preşedintele american, conform Agerpres.

Ambiţia Coreii de Nord de a deveni o putere nucleară reprezintă o problemă sensibilă pentru Donald Trump, care este în dezacord cu Beijingul în legătură cu modul de gestionare a relaţiei cu regimul de la Phenian. În mai multe rânduri, preşedintele american a presat China să contracareze ambiţiile recalcitrantului său vecin, însă Beijingul a răspuns că dialogul este singura cale de a influenţa poziţia Phenianului.

China, principalul aliat al Phenianului, a condamnat tirul cu rachetă, subliniind că ea "se opune încălcării de către Coreea de Nord a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU". Beijingul "speră că toate părţile vizate vor da dovadă de prudenţă şi vor evita intensificarea tensiunilor".

Însă secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat la rândul său că, "în calitate de susţinători economici ai programului nucleare balistic" al Phenianului, Beijingul şi Moscova au o "responsabilitate specială" în agravarea acestei ameninţări.

Citește și: PANICĂ MARE la celebrul festival Tomorrowland: Zeci de mii de oameni, ÎN PERICOL din cauza unui incendiu URIAȘ - VIDEO

Ca răspuns la testul nord-coreean, două bombardiere americane ale Air Force au zburat sâmbătă, într-o misiune de 10 ore, deasupra Peninsulei Coreene, au anunţat Forţele Aeriene din Pacific, potrivit DPA.

Cele două bombardiere B-1B s-au alăturat unor avioane de luptă din Japonia şi Coreea de Sud în această misiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.