Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump anunţă un posibil acord pe cea mai controversată temă din SUA în ultima perioadă

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi în faţa presei că este "destul de aproape" de un acord în Congres cu privire la problema tinerilor imigranţi ilegali aflaţi în pericol de expulzare, după ce puţin mai devreme a negat pe Twitter că ar fi ajuns la o înţelegere privind programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), iniţiat de fostul preşedinte Barack Obama, transmit dpa, Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Trump le-a spus reporterilor de la Casa Albă, înainte de a lua elicopterul spre Florida, că se "lucrează la un plan" privind DACA, programul pe care a anunţat săptămâna trecută că-l va suprima, cerându-le totodată legislatorilor să găsească o alternativă la acest program, în decurs de şase luni. 

El a mai precizat joi că liderii Partidului Republican din Congres - unde formaţiunea preşedintelui deţine majoritatea, atât în Senat cât şi în Camera Reprezentanţilor - sunt pe cale să finalizeze un acord care va rezolva problema DACA, subliniind că acordul va trebui să presupună o întărire "masivă a securităţii la frontieră". 

"Sunt 800.000 de tineri, lucrăm intens la un plan şi vom vedea cum vor decurge lucrurile. (...) Cred că suntem destul de aproape (de un plan), dar avem nevoie de securitate masivă la frontiere", a subliniat liderul de la Casa Albă, aşteptat în Florida pentru a evalua pagubele produse de uraganul Irma. 

Doi lideri democraţi, respectiv lidera minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, anunţaseră după o întrevedere avută miercuri cu Donald Trump că au ajuns la un acord cu privire la DACA. 'Am fost de acord ca protecţia asigurată de programul DACA să devină lege rapid şi să elaborăm un pachet cu măsuri de securitate la graniţe, cu excepţia zidului, acceptabil de ambele părţi', au indicat într-o declaraţie liderii democraţi, referindu-se la apelul lui Trump pentru ridicarea unui zid de-a lungul graniţei cu Mexicul. 

"Zidul va veni mai târziu", a menţionat Trump joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.