Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump: Atitudinea Rusiei şi Iranului în Siria este "o ruşine"

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că atitudinea Rusiei şi Iranului în Siria este "o ruşine", referindu-se la bombardamentele intensive ale regimului sirian asupra fiefului rebel din Ghouta de Est care au făcut sute de morţi, relatează AFP preluat de agerpres.

"Ceea ce au făcut recent Rusia, Iranul şi Siria este o ruşine pentru omenire", a declarat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă. "Ceea ce au făcut acest trei ţări acelor oameni (...) este o ruşine", a adăugat el.

Cu începere de duminică, 468 de civili, dintre care 108 copii, potrivit unui ONG, au fost ucişi de violentele raiduri aeriene şi tirurile de artilerie continue desfăşurate de armata preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, împotriva fiefului rebel din Ghouta de Est, la porţile Damascului.

Negocierile continuă în Consiliul de Securitate al ONU pentru a evita un veto al Rusiei, aliat nedezminţit al regimului sirian, la un proiect de rezoluţie ce ar permite o încetare a focului pe o perioadă de 30 de zile în întreaga Siriei cu scopul de a distribui ajutoare umanitare şi a permite evacuări pe motive medicale din Ghouta de Est.

Statele Unite sunt şi ele implicate militar în Siria, unde sunt aliate ale Forţelor Democratice Siriene - o miliţie arabo-kurdă care controlează este ţării -, pentru a lupta împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (SI).

La începutul anului, Pentagonul a făcut cunoscut că Statele Unite îşi vor menţine trupele în Siria "atât timp cât va fi necesar", chiar dacă, pentru Donald Trump, nu au vocaţia de a rămâne acolo.

"Ne aflăm acolo pentru un motiv, a scăpa de SI şi a reveni acasă", a nuanţat preşedintele american. "Nu suntem acolo din alte motive şi aproape ne-am atins obiectivul", a adăugat Donald Trump, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.