Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și-a anunțat PRIORITĂȚILE după întâlnirea cu liderii republicani ai Congresului

captura youtube
Donald Trump

Viitorul preşedinte american, Donald Trump, s-a întâlnit joi la Washington cu liderii republicani ai Congresului pentru a planifica începutul mandatului său, anunţând priorităţi precum sănătatea, imigraţia şi locurile de muncă, a relatat AFP.

"Avem multe de făcut. Vom lucra foarte dur asupra imigraţiei, sănătăţii şi ne gândim la locuri de muncă, mai ales la locuri de muncă", a spus Trump jurnaliştilor după ce s-a întâlnit separat cu Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senat.

Citește și: Predicţia unui cunoscut analist: Trump declanșează efectul domino-ului în Europa

Preşedintele ales, Donald Trump, a fost însoţit de soţia sa, Melania, şi de viitorul său vicepreşedinte, Mike Pence, iar tot joi el a fost primit de Barack Obama la Casa Albă.

"Donald Trump a obţinut una dintre cele mai frumoase victorii pe care le-am văzut vreodată, iar noi vom transforma această victorie în progres pentru americani", a declarat Paul Ryan.

"Vom face lucruri spectaculoase pentru americani, sunt nerăbdător să încep. Sincer, de când este posibil", a spus Donald Trump. "Fie că este vorba de sănătate, imigraţie sau de numeroase alte lucruri. Vom scădea impozitele, vom face sănătatea mai puţin scumpă. Vom face o adevărată treabă în sănătate", a continuat acesta.

Dar Trump nu a răspuns la o întrebare despre punerea în aplicare a interdicţiei de intrare pe teritoriul SUA în cazul musulmanilor, o promisiune făcută în decembrie 2015 de către candidatul republican, pe care însă nu a mai reluat-o.

Unul dintre punctele evidente de înţelegere între liderii republicani şi al 45-lea preşedinte american este abrogarea promisă a reformei sănătăţii, supranumită "Obamacare", adoptată în 2010. Republicanii au încercat de mai multe ori să o abroge, dar nu au reuşit, în special pentru că preşedintele dispune de dreptul de veto.

"El este nerăbdător să înceapă repede, noi de asemenea,", a comentat senatorul McConnell, conform Agerpres.

Congresul ales marţi îşi va intra în funcţie în ianuarie, cu două săptămâni şi jumătate înaintea lui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.