Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și Clinton, mai RĂI decât o catastrofă planetară: Americanii sunt îngroziți

cnbc.com
hillary trump

Alegerile din acest an de la Casa Albă i-au băgat de tot în ceață pe unii dintre tinerii americani. Aceștia sunt atât de nemulţumiţi că au de ales în Trump și Clinton încât aproape unul din patru spune că ar prefera ca un meteorit gigantic să lovească Pământul decât ca Donald Trump sau Hillary Clinton să devină preşedinte.

Întrebarea inedită a fost aleasă pentru a demonstra cât de supăraţi sunt tinerii de alegeri, a explicat Joshua Dyck, directorul Centrului UMass Lowell pentru testarea opiniei publice, cel care a realizat studiul.

Citește și: Hillary Clinton, acuzată că a FURAT mobilă și LĂMPI

Circa 53% dintre cei 1.247 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani întrebaţi au declarat că ar prefera ca un meteorit să distrugă lumea decât să ajungă republicanul Donald Trump în Biroul Oval. Circa 34% dintre cei intervievaţi spun că ar fi mai bine să vină sfârşitul lumii decât să devină democrata Hillary Clinton preşedinte. Iar 23%, adică aproape un sfert, preferă Apocalipsa în locul oricăruia dintre cei doi candidaţi. News.ro notează că aproximativ 39% dintre tineri au declarat că ar vrea ca Barack Obama să se declare preşedinte pe viaţă şi să nu predea puterea nici către Trump, nici către Clinton.

De asemenea, 26% dintre alegătorii întrebaţi cred că ţara ar fi pe mâini mai bune dacă şi-ar alege următorul preşedinte prin loterie. „Bineînţeles că nu credem că vorbesc serios. Faptul că unul din patru tineri aleg meteoritul gigantic transmite ceva despre dezamăgirea politică cu care se confruntă tineretul american”, a subliniat Dyck.

Situaţia actuală vine în condiţiile în care mobilizarea importantă a tinerilor l-a ajutat pe Barack Obama să ajungă la Casa Albă în 2008.

Sondajul a fost desfăşurat în intervalul 10-13 octombrie, iar eşantionul a inclus în mod intenţionat un număr mare de oameni care nu intenţionează să voteze. Astfel, numai 680 dintre ei sunt descrişi drept alegători probabili. Marja de eroare este de plus-minus 3,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.