Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump ține Lumea în suspans: liderul de la Casa Albă anunță că a stabilit locul summitului cu Kim Jong-Un, dar nu dă amanunte

www.cnn.com
Donald Trump Kim Jong Un

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat joi seară că a stabilit locul summitului cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, programat la sfârşitul lunii februarie, precizând că detaliile vor fi prezentate săptămâna viitoare, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

"Vom anunţa locul şi data exactă a întâlnirii, va fi la sfârşitul lunii februarie. Vom anunţa detaliile săptămâna viitoare", a declarat Donald Trump.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că trimite o echipă pentru pregătirea summitului, care ar urma să aibă loc într-o ţară din Asia la sfârşitul lunii februarie.

Emisarul special american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a semnalat că Washingtonul vrea să ajungă la un acord cu regimul de la Phenian privind instituirea de mecanisme pentru accesul experţilor internaţionali la baze nucleare şi balistice nord-coreene, cu obiectivul final de "eliminare sau distrugere a stocurilor de materiale atomice, a armamentului, rachetelor, sistemelor de lansare şi altor tipuri de arme de distrugere în masă".

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a declarat pe 1 ianuarie că vrea menţinerea angajamentului denuclearizării, însă a avertizat că ar putea schimba atitudinea dacă Administraţia Donald Trump nu anulează sancţiunile. "Dacă Statele Unite nu menţin promisiunea făcută în faţa întregii lumi şi insistă cu sancţiunile şi cu presiunile asupra ţării noastre, s-ar putea să nu mai avem altă opţiune decât de a analiza noi modalităţi de garantare a suveranităţii şi intereselor noastre", a transmis Kim Jong-Un într-un discurs televizat.

Liderul nord-coreean s-a întâlnit în iunie 2018 cu Donald Trump şi au discutat despre denuclearizare în Peninsula Coreea, dar nu au fost stabilite măsuri concrete. După summit, Phenianul a suspendat testele nucleare şi balistice. Kim Jong-Un a semnalat intenţia de a se întâlni din nou cu Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.