Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump nu mai merge la New York în week-end. Are o scuză beton

SAE Institute
New York City

Preşedintele SUA, Donald Trump, îşi va petrece weekendul la reşedinţa din New Jersey pentru, spune el, a nu provoca haos în traficul din New York prin măsurile de securitate pe care le-ar presupune prezenţa sa acolo şi pentru a nu cheltui în acest mod banii contribuabilului american, relatează AFP. 

'Decât să provoc o enormă dezordine la New York, mai bine muncesc weekendul acesta la mine acasă la Bedminster. În plus, astfel economisesc bani pentru ţară', a scris el vineri dimineaţă pe Twitter. 

Spre deosebire de predecesorul său, Barack Obama, de când a preluat preşedinţia SUA, Donald Trump nu a rămas aproape în niciun weekend la Casa Albă - unde stă însă fără familia sa, rămasă la New York -, fapt care a stârnit discuţii despre costurile legate de protecţia sa şi a familiei sale pentru deplasările la New York sau la reşedinţa din Mar-a-Lago. 

În perioada dintre alegerile prezidenţiale (8 noiembrie) şi preluarea oficială a mandatului (20 ianuarie), noul preşedinte a stat la Trump Tower din New York, unde măsurile de securitate au paralizat multe străzi din inima Manhattan-ului. 

În plus, Administraţia de la Washington trebuie să plătească celei din New York circa 20 de milioane de dolari în contul cheltuielilor generate de respectivele măsuri, după cum a afirmat primarul acestui oraş, democratul Bill de Blasio. 

Prin urmare, preşedintele a ales să petreacă weekendul acesta la Trump National Golf Course din Bedminster, unde a ajuns joi seară după ce s-a întâlnit cu premierul australian Malcolm Turnbull.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.