Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump prins în off-side de Twitter - Gigantul a înlăturat un mesaj al președintelui SUA cu piesa Electric Avenue pentru că încălca drepturile de autor

Trump vs twitter

Twitter a eliminat un videoclip publicat de preşedintele Donald Trump în care era folosită melodia „Electric Avenue”, după ce a primit o reclamaţie privind drepturile de autor, potrivit news.ro.

Trump a publicat pe 12 august videoclipul în care apare un tren animat cu logo-ul campaniei lui care traversează un oraş în timp ce în urmă se află candidatul democrat Joe Biden într-o drezină.

„Electric Avenue”, cântec de succes lansat în 1982 de Eddy Grant, a fost folosit ca fundal sonor.

Postarea, înlăturată marţi noapte, are acum mesajul: „Conţinutul a fost dezactivat ca răspuns la o raportare a deţinătorului dreptului de autor”.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

În aceeaşi zi, Grant a dat în judecată campania lui Trump pentru folosirea neautorizată a cântecului lui, a informat CNN.

Avocatul artistului, Wallace E.J. Collins, a transmis o cerere de încetare după o zi de când preşedintele a publicat online videoclipul. Într-un mesaj publicat pe site-ul lui, Grant spune că este „proprietarul unic şi exclusiv de drept al compoziţiei muzicale”.

Collins a transmis că folosirea melodiei de către echipa de campanie a adus „daune substanţiale” clientului şi reputaţiei lui.

Grant este unul dintre numeroşii artişti care au cerut în ultima perioadă campaniei lui Trump să nu le mai folosească muzica. Între aceştia se numără The Rolling Stones, R.E.M. şi, cel mai recent, administratorii averii lui Leonard Cohen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.