Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, propunere radicală: Metodă controversată de interogare a teroriștilor

donald trump

Candidatul republican la presedintie Donald Trump vrea sa reintroduca simularea înecului, o metoda controversata de interogare considerata tortura de catre aparatorii drepturilor omului, dupa ce a îndemnat, anterior, la o înregistrare a musulmanilor în întreaga tara, relateaza Deutsche Welle online, potrivit Mediafax.

Trump a declansat o noua controversa, dupa ce a promovat duminica, într-un interviu pentru postul ABC News, folosirea simularii înecului în interogarea "suspectilor de terorism".

CIA a folosit simularea înecului pentru a interoga cel putin trei persoane arestate în legatura cu atacurile teroriste din Statele Unite de la 11 septembrie 2001.

Aceasta practica a fost interzisa de catre presedintele Barack Obama când a venit la putere, în 2009.

"As aduce-o înapoi", a declarat candidatul la învestitura republicana în vederea scrutinului prezidential din noiembrie 2016. "Eu cred ca simularea înecului este nimic în comparatie cu ceea ce ne fac ei noua, ceea ce i-au facut lui James Foley, când i-au taiat capul", a spus Trump.

"E cu totul altceva si as aduce, absolut, înapoi interogarea si interogarea în forta", a subliniat el.

- Comentarii controversate

Trump si-a atras o adevarata furtuna de critici dupa ce a cerut un registru national pentru musulmani.

El nu si-a retractat cuvintele în interviul de duminica si a spus ca vrea o baza de date cu refugiatii sirieni care intra pe teritoriul Statelor Unite, ca masura de protectie fata de "cel mai mare cal troian din toate timpurile".

El a mai declarat ca nu vrea sa închida moschei. "Nu vreau sa închid moschei. Vreu sa supraveghez moschei", a subliniat Trump.

În pofida comentariilor controversate pe care le face, popularitatea sa în rândul alegatorilor nu scade.

Potrivit ultimului sondaj Washington Post/ABC News, Trump se claseaza în fruntea contracandidatilor republicani, cu 32% din intentiile de vot, si este urmat de chirurgul pensionar Ben Carson.

Aproximativ 47% dintre republicani considera ca magnatul în domeniul imobiliar este cel mai capabil în gestionarea economiei americane, amenintarii teroriste si imigratiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.