Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa ABBA a ajuns pentru prima dată între primele zece hituri în SUA pe 6 august 1974

abba

Trupa ABBA a ajuns pentru prima dată între primele zece hituri ale clasamentelor americane pe 6 august 1974, cu piesa ”Waterloo”, care a intrat pe locul șase în US top 10 hit, a anunțat marți Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trupei în playlistul zilei, potrivit Mediafax.

Piesa ”Waterloo” a fost scrisă special pentru a concura la ediția din 1974 a concursului Eurovision. Decizia a fost luată după ce trupa ABBA a încheiat selecția națională din Suedia pe locul trei.

Titlul original al melodiei era ”Honey Pie”. Cei de la ABBA au menționat piesa "See My Baby Jive" a trupei glam-rock britanice Wizzard ca o influență majoră asupra compoziției.

Citește și: Directorul Muzeului Academiei Americane de Film din Los Angeles a demisionat

Chiar și după ce a înregistrat varianta cunoscută, membrii trupei au ezitat între înscrierea piesei și o altă compoziție, "Hasta Mañana". A fost ales "Waterloo" pentru că avea partituri egale pentru ambele vocaliste din trupă, Agnetha Fältskog și Anni-Frid Lyngstad. "Hasta Mañana" era cântat numai de Fältskog.

În luna aprilie, piesa celor de la ABBA a câștigat concursul Eurovision 1974, devansând cu șase puncte cântecul ”Si”, interpretat de Gigliola Cinquetti, reprezentanta Italiei. Spre deosebire de alte melodii câștigătoare ale Eurovisionului, ”Waterloo” a intrat și în topurile din afara Europei, în afară de cele americane, și clasamentele din Australia, Canada sau Noua Zeelandă menționând succesul suedezilor.

Piesele celor de la ABBA se regăsesc pe 6 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.