Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa israeliană Shalva renunță la preselecțiile pentru Eurovision 2019

EURIVISION
eurovision 2019

Trupa israeliană Shalva a anunțat, miercuri, că renunță la preselecțiile pentru Eurovision 2019, după ce organizatorii au anunțat că nu vor face nicio excepție pentru concurenții care trebuie să apară la repetițiile programate înaintea spectacolului de sâmbătă seară, încălcând astfel sabatul, scrie Mediafax.

Trupa se număra printre favoritele publicului, fiind asociată cu o organizație care militează pentru includerea persoanelor cu dizabilități în societate, potrivit Associated Press. De altfel, formația este alcătuită din opt muzicieni care lucrează cu cei care au dizabilități, sunt afectați de sindromul Down, au probleme oftalmologice sau sindromul Williams.

Muzicienii au ajuns cunoscuți după ce au interpretat o variantă a piesei Beatles "Here Comes the Sun" într-o emisiune concurs, iar înregistrarea momentului lor a ajuns virală pe rețelele de socializare online.

Citește și: Miniseria 'Eu sunt noaptea' este disponibilă pe HBO GO

Ministrul Culturii și Sportului din Israel, Miri Regev, s-a adresat, luni, organizatorilor Eurovision, European Broadcasting Union, cu rugămintea de a permite trupei să apară în spectacolul din acest an, adaptând regulile care le impuneau să repete în timpul sabatului.

Sâmbăta, ultima zi a săptămânii la mozaici, este consacrată odihnei și ceremoniilor cultului.

Cea de-a 64-a ediție a concursului Eurovision va avea loc între 14 și 18 mai, la Tel Aviv, după ce, în 2018, competiția a fost câștigată de reprezentanta Israelului, Netta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.