Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ucrainene, în alertă: Rușii ar pregăti un asalt masiv pe direcția Lyman

The New York Times
Lyman Donbass

Rusia își acumulează forțele în apropierea satului Novoyehorivka din regiunea Luhansk, în direcția Lyman, care este unul dintre epicentrele luptei de pe frontul de est, a declarat purtătorul de cuvânt al Eastern Force Group, Illia Yevlash, pe 8 septembrie.

"Acum, inamicul își acumulează toate forțele acolo. Au pregătit o forță de atac în această direcție", a spus Yevlash la televizor.

Potrivit purtătorului de cuvânt, forțele ucrainene rețin un atac puternic al oponenților lor ruși, cu zeci de mii de cartușe de muniție trase asupra lor în fiecare zi.

Se pare că Rusia consolidează forțele din unitățile sparte, trimițând în luptă tot personalul militar, inclusiv cei de semnalizare.

Din iulie, armata ucraineană a avertizat că Rusia a început să acumuleze o forță semnificativă în jurul lui Kupiansk și Lyman. La sfârșitul lunii august, Yevlash a raportat că Rusia a concentrat peste 100.000 de militari în direcția Kupiansk-Lyman în Oblastul Harkov și Lugansk.

Potrivit U.K. Defense Intelligence, aceasta este probabil parte a strategiei ruse de a prelua inițiativa forțelor ucrainene, care avansează pe frontul de sud și în jurul lui Bakhmut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.