Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupul neînsufleţit al actriţei Cristina Stamate va fi depus marţi în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase

www.eranews.ro
Cristina Stamate

Trupul neînsufleţit al actriţei Cristina Stamate va fi depus marţi în foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", iar înmormântarea va avea loc miercuri, la cimitirul Bellu.

Citeşte şi: Mirabela Dauer, mesaj EMOŢIONANT după decesul Stelei Popescu şi al Cristinei Stamate: 'Mi-e sufletul zdrobit şi însângerat...'

Spectatorii îi vor putea aduce un ultim omagiu marţi, în foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", începând cu ora 10.00, au declarat pentru News.ro reprezentanţii instituţiei.

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estradă din Bucureşti, actriţă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", avea "vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, unde era internată de săptămâna trecută.

Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase în foarte multe spectacole, printre care: "Vivat Revista", "Hohote în Herăstrău", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae şi Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aştept diseară pe Lipscani", "Ura... şi la gară" , "O seara la revista", "Scandal în paradis". Actriţa a jucat şi în "Secretul lui Bachus", un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.

S-a căsătorit la 20 de ani şi după 11 ani de căsnicie a divorţat de actorul Dan Ivănescu. De atunci a trăit singură. Întrebată cum reuşeşte să să meargă mai departe, actriţa a mărturisit că forţa ei "vine, cred, tot din simţul ridicolului, care la mine e exacerbat. Mi-e atât de teamă să nu devin penibilă, încât sunt cu ochii pe mine ca pe butelie. Sigur că am şi eu zile proaste. Dar mă mobilizez, nu-mi place să stau pe loc. Dacă stai pe loc, faci groapă, şi până la urmă te îngropi în ea. Mai bine fac ce face orice femeie deşteaptă. Mă gătesc un pic, că dacă dau cu ochii de mine în oglindă aşa cum sunt, m-aş lovi cu pietre (râde). Mă îmbrac mai colorat, îmi mai pun nişte mărgele frumoase şi ies din casă, îmi fac de lucru. Până la urmă, trec toate”.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT! Două legi de importanţă MAJORĂ, promulgate de şeful statului

Actriţa, care suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică a fost operată pe cord deschis la Spitalul Sanador la începutul anului 2015.  După două luni de la operaţie, Cristina Stamate a urcat pe scenă, în spectacolul “Vivat Revista!”.

Cristina Stamate a fost prietenă cu Stela Popescu şi colege pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase”. Spunea în interviuri că modelele ei au fost actriţele Liliana Tomescu şi Whoopi Goldberg. Iubea opera rock, îi plăcea Pink Floyd.

Actriţa a scris şi volumul, “Femeia Hopa Mitică”, şi spunea despre ea: "nu sunt scriitoare, eu am scris pur şi simplu. Categoria la care se înscrie ceea ce am pus eu acolo ar fi eseuri, dar n-am avut obrăznicia să le numesc aşa, că, atunci, cu Cioran ce mai fac?! Şi le-am zis: povestiri din lumea care mă-nconjoară. Cât despre titlu, pe vremuri era o jucărie Hopa Mitică, iar motto-ul ei era: "Hopa Mitică cade-n cap şi se ridică/ Nu se sparge, nu se strică", am zis că eu sunt aia”.

“Are vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeşte mizeria omenească, are o privire ironică, dar înţelegătoare. Are vocaţia prieteniei, gata oricând să-ţi fie aproape, fără să aştepte nicio recompensă. Te iubesc, Cristina şi aş vrea să am bucuria de a-ţi citi gândurile aşternute pe hârtie mereu, mereu ...” (Stela Popescu - extras din Prefaţa cărtii “Femeia Hopa- Mitică”, autor Cristina Stamate).

Citeşte şi: Imaginile care au făcut-o LEGENDĂ pe Cristina Stamate / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.