Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TSMC dă asigurări că ia măsuri pentru rezolvarea deficitului global de semiconductori

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, a anunţat vineri că sprijină în mod activ şi lucrează cu toate părţile implicate pentru a depăşi deficitul global de semiconductori.

"TSMC este un partener puternic în cadrul eforturilor de depăşire a deficitului global de semiconductori, adoptând măsuri fără precedent pentru rezolvarea acestor dificultăţi", se arată într-un comunicat al companiei după participarea la o reuniune la Casa Albă pe acest subiect.

"Suntem încrezători că planurile noastre de expansiune, care includ construcţia fabricii din Phoenix, Arizona, una din cele mai mari investiţii străine directe în istoria SUA, ne vor permite să sprijinim industria pentru a obţine stabilitate pe termen lung în livrările de semiconductor", informează compania din Taiwan, informează Agerpres.

Recent, conducerea TSMC a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022.

Aceste dificultăţi au determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

TSMC anunţase în mai 2020 că va investi 12 miliarde de dolari pentru construcţia fabricii din Phoenix, Arizona. Producţia ar urma să înceapă în 2024.

Oficialii companiei dezbat acum dacă următoarea uzină ar trebui să fie o facilitate mai avansată, care să producă aşa numitele cipuri fabricate cu tehnologia de 3 nanometri (nm) comparativ cu tehnologia de 5 nm, mai lentă şi mai puţin eficientă, folosită la prima sa fabrică. O facilitate mai avansată ar putea costa între 23 şi 25 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cea mai mare parte a cipurilor TSMC sunt produse în Taiwan, iar compania are facilităţi mai vechi de producţie în China şi în statul american Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.