Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tu știi ce este FALS? - Top 5 mituri despre infertilitate

insarcinata telefon

Diagnosticul de infertilitate nu se poate pune în urma unei singure analize de sânge sau doar dacă femeia vine la cabinetul medicului specialist, ne-a spus dr. Vythoulkas. Diagnosticul se pune doar în urma unor teste minuțioase, de durată, efectuate în cuplu. Doar așa se va putea pune un diagnostic corect și, bineînțeles, se va alege cel mai bun tratament. Și, aș dori să se rețină, tratamentele pentru infertilitate sunt individualizate pentru fiecare cuplu, fie că vorbim despre investigațiile în sine, medicamentele recomandate sau dozajele acestora. Nu de puține ori, pacienții vin la cabinet convinși fiind de diferite lucruri citite pe site-uri sau forumuri, tocmai de aceea vă invit să aflăm adevărul ascuns în spatele celor mai des întâlnite mituri despre infertilitate, a continuat dr. Vythoulkas, scrie Click Sănătate.

Am un copil, nu e o problemă să rămân din nou însărcinată – FALS

Fertilitatea în cuplu este afectată de multe ori de trecerea anilor, chiar dacă în trecut obținerea primei sarcini nu a ridicat probleme medicale. Astfel, dacă timp de un an de încercări repetate și neprotejate cuplul nu obține o nouă sarcină are nevoie de investigații suplimentare, caracteristice infertilității secundare.

Obezitatea nu influențează apariția sarcinii – FALS

Diagnosticul de obezitate aduce o mulțime de probleme atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În cazul femeilor, ne-a spus dr. Vythoulkas, kilogramele în plus duc la apariția tulburărilor de ovulație, ceea ce echivalează cu lipsa sau cu un număr redus al menstruațiilor, de multe ori fără ovulație. Obezitatea dezvoltă rezistența la insulină, ceea ce influențează nivelul hormonilor sexuali și crește riscul dezvoltării SOV sau a sindromului ovarelor polichistice, o cauză frecventă a infertilității de tip feminin. În aceste cazuri, prima recomandare medicală este de a reduce numărul kilogramelor în plus, ceea ce ar putea duce la un echilibru hormonal al cărui prim efect poate fi obținerea sarcinii pe cale naturală.

Citește mai multe aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.