Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Butoi, despre apelul la 112 al polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni: 'Trăiește șocul emoțional care-l duce într-o panică'

digi24.ro
tudorel butoi

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a analizat înregistrarea apelului la 112 al polițistului care a provocat accidentul mortal din Capitală.

„Trebuie să-mi manifest compasiunea pentru acest eveniment ireparabil. Acest ireparabil este trăit fără îndoială de către acest agent.

El îşi dă seama ce a făcut şi trăiește șocul emoțional care-l duce într-o panică. Vedeţi repetivitatea acelorași lucruri: să vină maşina, da, da nu, nu, copilul lovit.

El nu iese din acest șablon pentru că este fixat pe el. Tremurul din voce este incontestabil, oricine îl poate sesiza. Insistent cere să îi se aducă echipajele.

Când intri într-un şoc emoțional şi panică o faci când ești în faţa unui eveniment inedit, care apare brusc şi care este ireparabil. În această situaţie are loc un blocaj cognitiv, afectiv, emoțional în care apare gestul asta atât de condamnabil de a încerca cu piciorul dacă fata mai trăiește.

Tânărul asta nu are nicio legătura cu munca asta care înseamnă implicare, miză, risc. Noi vrem de la polițiști să intre în foc, să ne salveze, vrem să fie mereu în contact cu pericole extreme. Dacă toţi ar intra în elemente de blocaj şi de panică nu ar mai fi nimic bun.

Dar a vorbit cu 4 dispeceri. La 112 puneți fraților ofițeri de poliţie că are soluţii", a explicat psihologul criminalist, Tudorel Butoi, la Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.