Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader A PUBLICAT raportul cu care îl AMENINȚA pe Liviu Dragnea - DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Tudorel Toader, ministrul demisionar și remaniat al Justiției, a publicat raportul cu care îl amenința pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Luni seara, pe site-ul Ministerului Justiției, a publicat situaţia statistică a proiectelor de acte normative trimise la MJ de către principalii inițiatori, spre avizare, conform procedurilor din HG 561/2009 aferente perioadei 3 ianuarie 2018 – 15 aprilie 2019. Din el reiese că durata medie de avizare a actelor normative este cuprinsă între două și trei zile. Conform raportului, au fost trimise, spre avizare, un număr total de 1.161 de acte normative, iar durata medie de soluționare a fiecărui raport a fost de 2,91 zile lucrătoare. Documentul arată că 33 de instituții inițiatoare au trimis acte la Ministerul Justiției.

Citește și: Surpriză mare! Klaus Iohannis a fost detronat în lupta pentru prezidențiale! Cine i-a luat fața

Liviu Dragnea a spus, sâmbătă, la Iaşi, că Ministerul Justiţiei trebuie să funcţioneze şi că “sigur nu va fi mai rău ca până acum“, făcând referire la unele blocaje apărute în circuitul de avizare al actelor. În replică, Tudorel Toader a afirmat că Ministrul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative. ”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări”, a scris Toader pe Facebook.

Întrebat dacă Ordonanţa de Urgenţă privind achiziţiile publice ar putea avea probleme de avizare, în condiţiile incertitudinii de la Ministerul Justiţiei, Dragnea a spus la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că “sigur mai rău ca până acum nu se poate“.

Citește și: După reacția acidă a lui Tudorel Toader, Rareș Bogdan iese la rampă! ‘Nu uita’

“De la acel minister (al Justiţiei – n.r.) au venit în permanenţă observaţii şi puncte de vedere negative, că nu trebuie făcută. Nu ştim dacă Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie să funcţioneze la acel minister, care să sperăm că va gândi în spiritul programului de guvernare, nu să pună în continuare piedici“, a afimat Liviu Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a scris pe Facebook că “Ministerul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative.

Citește și: Și lui îi plac banii publici! Dezvăluire-bombă despre șeful USR: afaceri cu MAI, dar și cu prefectura lui Mazăre

“O simplă şi primă clarificare. MJ nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative. Mulţumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toţi colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt professionalism”, a scris Toader.

Acesta a afirmat că va prezenta luni şi situaţia statistic.

”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări!“, a mai scris Toader.

Citește și: Oreste anunță „prăbușirea abisală” a PSD-ului! Imaginea făcută publică .

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.