Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Ministerul Justiţiei, parteneriat cu Patriarhia Română

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, explică într-un comunicat de presă de ce s-au înlocuit Bibliile pe care se depune jurământul în sălile de judecată. Potrit acestuia Patriarhia Română a oferit, cu titlu gratuit, câte un exemplat din Biblia - ediţie omagială 100 de ani de la Marea Unire pentru fiecare sală de judecată.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

"La data de 26 Februarie 2019, Patriarhia Română s-a adresat Ministerului Justiției, făcând cunoscută intenția de a oferi gratuit fiecărei instanțe de judecată din România (în funcție de numărul sălilor de judecată) exemplare din Biblia – ediția omagială 100 de ani de la Marea Unire, necesare depunerii jurământului în cadrul actului de justiție.

Dată fiind importanța pe care practica depunerii jurământului o are în materie procedurală (civilă și penală), ținând cont de reglementarea legală în codurile de procedură a existenței în sălile de judecată a Bibliei (Sfintei Scripturi) și având în vedere faptul că anumite exemplare ale Bibliei care se găsesc, în prezent, în sălile de judecată ale instanțelor sunt deteriorate, Ministerul Justiției a apreciat și sprijină demersul Patriarhiei Române. Exemplarele vor fi transmise în perioada următoare către fiecare instanță de judecată, cu proces verbal de predare-primire, prin intermediul Serviciului distribuție al Tipografiei Cărților Bisericești a Patriarhiei Române", se arată în comunicatul MJ.

Citește și:  Ce trebuie să ştii despre gripă şi răceală: Secretele care nu s-au spus până acum .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.