Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader aruncă o problemă spinoasă în curtea Parlamentului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că a găsit soluții pentru a rezolva mare parte dintre problemele grefierilor, cei care protestează în acestă perioadă și a explicat că a inițiat o modificare a legii, care va intra zilele acestea în Guvern. Totuși, Tudorel Toader a ținut să menționeze că problema se rezolvă în Parlament, odată ce va fi adoptată legea.

Citește și: Avertismentul lui Băsescu: Iohannis riscă un autogol cu referendum pe justiție

”Cu grefierii am vorbit de foarte, foarte multe ori, cu reprezentanții de sindicat, am inițiat un nou proiect legislativ, care va rezolva mare parte din probleme (...) Zilele acestea va intra proiectul în Guvern, apoi merge la Parlament, dezbateri în comisii, argumente pro și contra. Eu țin foarte mult să se țină cont că avem competențe partajate. Guvernul nu inițiază legi.

Principala nemulțumire pe care eu am susținut-o și o susțin. În 2014 s-a modificat legea care le permitea să primească pensie după 25 de ani de activitate, dar nu mai devreme de 60 de ani. Avem multe pensii speciale în România, nu mă întrebați dacă e bine sau nu, dar nu este normal ca dreptul la pensie să fie condiționat de împlinirea vârstei de 60 de ani. Eu de la bun început am fost și sunt de acord cu ei, pe acest subiect.”, a declarat Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.