Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader confirmă absurdul fără precedent: 'Nu am primit rapoarte MCV clasificate'

tudorel toader birchall

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei din perioada ultimelor două rapoarte MCV (2017 şi 2018), afirmă că rapoartele Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) nu au fost trimise de Comisia Europeană în format clasificat, în timpul mandatului său, aşa cum susţine actualul ministru al Justiţiei că s-a întâmplat anul acesta.

"Se primeşte draftul de raport faţă de care pot fi făcute observaţii. Ulterior se transmite forma finală. Nu am primit astfel de rapoarte clasificate", a precizat Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

CSM a cerut Ministerului Justiției prelungirea cu o săptămână a termenului până la care un membru sau reprezentant al Consiliului să participe la dezbaterea Raportului MCV pentru 2019 și declasificarea documentului, precizând că „este fără precedent” consultarea lui în regimul unui document clasificat. Ministerul a transmis vineri seara către CSM că draftul de raport poate fi consultat doar sâmbătă şi doar de către membri ai CSM cu certificat ORNISS, urmând ca tot azi să fie formulate şi transmise Comisiei Europene observaţiile pe raport. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.