Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader critică DUR cele patru coduri: 'Permit intruziuni, limitări ale drepturilor şi libertăţilor...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri că unele din cele patru coduri - penal, de procedură penală, civil, de procedură civilă - au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului, având nevoie de corectare şi modificare. 

"Ca o părere personală, sigur că sunt câţiva ani de când codurile au intrat în vigoare, sigur avem foarte multe decizii de neconstituţionalitate şi puteau fi corectate prin lege de punere în acord cu deciziile Curţii, dar practica judiciară arată că punerea în aplicare a prevederilor legale din coduri a arătat anumite neconcordanţe, anumite limite, anumite dificultăţi de interpretare şi de aplicare a normelor. Vom vedea dacă şi care vor fi soluţiile ce eventual vor putea fi modificate. Codurile, legi fundamentale după Constituţie, aceste patru coduri sunt următoarele ca greutate, ca impact în sistemul juridic românesc şi unele dintre ele au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului. Păi o lege fundamentală care permite intruziuni, limitări ale drepturilor şi libertăţilor, condamnare, o lege fundamentală să nu fie dezbătută nici măcar în Parlament? Prin angajarea răspunderii, în chip firesc ea are nevoie de corectare, de modificare", a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: Documentul care DETONEAZĂ lumea politică: PSD a plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru întâlniri între Dragnea şi Trump .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.