Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader distruge mandatul lui Predoiu la Justiție: Felicitări ironice pentru obsesia implicării serviciilor în dosare

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași fost ministru al Justiției, îi transmite felicitări ironice lui Cătălin Predoiu pentru prestația acestuia la Ministerul Justiției. Tudorel Toader remarcă obsesia lui Predoiu de a introduce serviciile secrete înapoi în anchetele penale.

„„Felicitări”, Cătălin Predoiu, fost/fost ministru al justiției !

Reproșați partidului faptul că nu a știut să negocieze funcția de ministru al justiției.

La ce vă este necesară această funcție, în condițiile în care, după spusele cunoscătorilor în materie, ați delegat atribuțiile către secretarii de stat?

„Felicitări” pentru strădania în a ne convinge de faptul că protocoalele din 2009 și 2016 au fost insuficiente, trebuind să fie transpuse prin lege”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Fostul judecător CCR îl taxează pe Predoiu și pentru că a revenit asupra neadevărurilor susține cu privire la recursul compensatoriu.

„Câtă vreme ați stat la Ministerul Justiției ați fi avut timpul necesar, ați fi putut constata, contrar neadevărurilor pe care în repetate rânduri le-ați susținut, faptul că:

- legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată în timpul guvernului Cioloș;

- în procedura parlamentară am dat aviz negativ, de respingere a modificărilor adăugate de către comisia specială (Iordache);

- în controlul de constituționalitate am susținut, în scris, neconstituționalitatea proiectului de lege.

Ce nu se știe - dacă o singură celulă, dintr-un pavilion, nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc respectivele standarde, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu și pentru cei deținuți în condiții corespunzătoare”, mai scrie Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.