Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader iese la rampă după ce Dragnea i-a reproșat că a 'păcălit' PSD: Explicațiile ministrului Justiției cu privire la OUG pe Codurile penale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a dat primele explicații miercuri, la Parlament, pe marginea OUG pe Codurile penale, după ce în urmă cu câteva zile Liviu Dragnea i-a reproșat acestuia că „a păcălit tot partidul”.

„Eu sunt convins că ori puneți întrebarea trunchiat, ori știți răspunsul incomplet. A fost o discuție în CEx în care un domn deputat a avansat această posibilă soluție și i-am răspuns: da, contez pe contribuția dvs, iar orice soluție trebuie găsită în limitele Constituției. Prin urmare, eu nu știu dacă vă referiți la deciziile CCR care au fost adoptate în 2016, 2017 și 2018 sau dacă vă referiți la soluțiile din proiectele de lege de modificare Cod penal, Cod penal procedură penală, soluții care se află în cele două proiecte de lege și care parțial au fost declarate constituționale, unele neconstituționale, altele n-au fost atacate, criticate la CCR. Prin urmare, dacă vă referiți la prima categorie, deciziile acelea din 2016 plus confiscarea extinsă în penal și consolidarea prezumției de nevinovăție în procedură penală, vă rog să observați că, în luna iulie 2017, am trimis în Parlament proiect de lege în Parlament în acord cu deciziile CCR și transpunerera directivei confiscare extinsă”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat despre afirmaţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, conform căreia ministrul Justiţiei "i-a păcălit pe toţi", Tudorel Toader a spus: „Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Pentru că nu îmi permit. Nu cred că e necesar să explice eu, necesar e să explice dânşii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.