Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îl UMILEȘTE pe Augustin Lazăr și recunoaște că i-a TERMINAT cariera: 'Îl voi întreba simplu: ce s-a întâmplat în plus?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Tudorel Toader a recunoscut, voalat, că i-a încheiat cariera lui Augustin Lazăr, după ce l-a respins la concursul pentru al doilea mandat de procuror general al României. Ministerul Justiției a anunțat, după ce a audiat concurenții înscriși în cursa pentru șefia Ministerului Public, că procedura se reia.

Toader a spus, miercuri seara, la România TV, că nu există nicio prevedere care să îi interzică lui Augustin Lazăr să se prezinte, din nou, la concurs, dar i-ar pune o întrebare încuietoare. Precizăm că mandatul actualului procuror general al României expiră pe 28 aprilie.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

”În România avem 2.560 de procurori care au o medie de vârstă sub 40 de ani, adică e atât cât vechimea în magistratură a domnului Lazăr. Mai înseamnă că din ei avem mulți procurori onești, de bună credință, care vor să își desfășoare activitatea managerială la Parchetul General. E vremea unei schimbări, a aducerii unei alte generații, a unei alte mentalități. Să nu ne imaginăm că unii sunt buni pentru toate funcțiile din Ministerul Public și pentru totdeauna, iar alții nu sunt deloc. Cert este: comisia a apreciat în unanimitate faptul că, raportându-ne la programul managerial, care priveşte viitorul, la experienţele profesionale de până în prezent, care privesc trecutul, la modul în care şi-au prezentat programul şi au răspuns întrebărilor, niciunul dintre candidaţi n-are profilul procurorului general european, modern, de bună credinţă, fără un trecut pătat şi care poate să dinamizeze activitatea Ministerului Public.

Noi nu avem o prevedere care să spună: cine a candidat o dată şi a fost respins nu mai poate să candideze a doua oară. Dacă săptămâna viitoare, peste două săptămâni, avem un nou interviu de selecţie, voi întreba simplu: ”ce s-a întâmplat în plus ca să schimbe convingerea comisiei că de data asta are vocaţie şi toate atributele procurorului general?”.”, a declarat Tudorel Toader.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Ministerul Justiției reia începând din 12 aprilie cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai, anunță instituția condusă de T. Toader.

În cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, comisia de interviu a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

"Ca urmare, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată", a anunțat Ministerul Justiției, într-un anunț pe site.

Astfel, cea de-a doua procedură de selecție va fi organizată în perioada 12.04.2019 – 08.05.2019. Candidații pot depune cereri de înscriere, până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

Lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviului se vor afișa pe pagina Internet a Ministerului Justiției, la data de 02 mai 2019.

Candidații participanţi la selecţie vor susține, în perioada 06 - 07 mai 2019, un interviu cu ministrul justiției care constă în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecţie. În cadrul interviului, ministrul justiției este sprijinit de secretarii de stat din Ministerul Justiției.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

În vederea asigurării transparenței, audierea candidaților se transmite în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiției, se înregistrează și se publică pe pagina de internet a ministerului.

Rezultatele selecţiei se vor afișa pe pagina Internet a Ministerului Justiției, la data de 8 mai 2019.

Propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul justiției să înainteze propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.