Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader intervine exploziv în scandalul recursului compensatoriu: 5% din deţinuţii eliberaţi au recidivat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că, în opinia sa, scăderea populaţiei din penitenciare nu se datorează atât adoptării legii recursului compensatoriu, cât schimbării Codului Penal, în 2014, cu o "politică penală cu puternice accente preventive, pe reeducare şi reintegrare socială a celor care au comis infracţiuni". El adaugă că aproximativ 5 la sută din cei eliberaţi în baza recursului compensatoriu au recidivat. "Subliniez acest aspect pentru că în spaţiul public au apărut accente neadecvate în sensul că beneficiarii Legii recurusului compensatoriu au revenit în majoritatea lor în penitenciare", mai spune el.

Ion Cristoiu, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Victor Ponta: Are parte de o deraiere STUPEFIANTĂ

"Trendul populaţiei penitenciar mi s-a spus că este în scădere, dar în opinia şi convingerea mea nu se datorează atât faptului că s-a adoptat legea privind recursul compensatoriu. Eu cred că se datorează în primul rând modului în care legiuitorul penal şi-a schimbat politica penală de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional, şi anume trecerii de la Codul penal din '68, cu multele modificări, până în februarie 2014 unde era o politică penală preponderent represivă, cu pedepse mari. Noul Cod Penal din februarie 2014 a adoptat o politică penală cu puternice accente preventive, pe reeducare şi reintegrare socială a celor care au comis infracţiuni", a declarat, joi, Tudorel Toader, la bilanţul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), conform news.ro.

Mihai Tudose s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Răzvan Cuc: 'Minciuni, incompetență. Lăutărie pe post de competență guvernamentală marca Teleorman, Giurgiu, Neamț'

Tudorel Toader a afirmat că "apreciază" că, dintre cei care au beneficiat de liberarea în baza recursului compensatoriu, cei mai mulţi au trecut "prin filtrul instanţei de judecată, prin liberare condiţionată" şi doar o mică parte au beneficiat prin împlinirea termenului, fiind considerate şase zile executate la fiecare 30 de detenţie.
MInistrul Justiţiei a mai spus, invocând datele prezentate de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, că 5,02 la sută dintre cei liberaţi în baza recursului compensatoriu au recidivat.
"Subliniez acest aspect pentru că în spaţiul public au apărut accente neadecvate în sensul că beneficiarii Legii recurusului compensatoriu au revenit în majoritatea lor în penitenciare, au recidivat", a spus Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.