Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader lămureşte problema extrădării lui Ghiţă: 'Dacă l-au reţinut, vă daţi seama...'

toader tudorel

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi seară că Sebastian Ghiţă a fost identificat şi reţinut de autorităţile din Serbia în baza mandatelor emise în România.

"Sebastian Ghiţă a fost identificat şi reţinut în baza mandatelor de arestare emise din România. Dacă l-au reţinut, vă daţi seama că reţinerea nu se face fără probatoriu, fără analiză, fără dosar, ceea ce înseamnă că în momentul în care a fost reţinut, ulterior arestat pentru cele 18 zile a existat baza juridică, fundamentul juridic şi faptic pentru luarea acestei măsuri grave", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Vezi şi: Şeful ANAF din perioada Guvernului Ponta anunţă APOCALIPSA bugetară: 'O prostie în stare pură'

Vezi și: Înfrângere majoră pentru DNA: Un mega-dosar, făcut praf în instanță


El a adăugat că în cursul zilei de mâine este posibil ca Ministerul Justiţiei să primească deciziile definitive privind temeinicia mandatelor de arestare emise pe numele lui Sebastian Ghiţă. 

"La orele 17.30 nu aveam o încheiere definitivă de verificare a legalităţii temeiniciei celor două mandate care stau la baza cererii de extrădare. Probabil că în cursul zilei de mâine le vom primi şi din momentul acela revine misiunea Ministerului Justiţiei de a solicita extrădarea. Dar extrădarea nu o ceri chiar la prima oră cum ai primit încheierea pentru că Ministerul Justiţiei la rândul lui, prin direcţia de specialitate, trebuie să facă o verificare a regularităţii internaţionale, a cerinţelor din acordul de colaborare, a cerinţelor din convenţia internaţională. (...) După verificarea, regularizarea aceasta internaţională, conformitatea cu actele internaţionale, imediat, imediat dăm drumul la cererea de extrădare, dar (...) la Ministerul Justiţiei nu primim (...) încheierea de la prima instanţă, primim încheierea rămasă definitivă", a spus ministrul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.