Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, mesaj țâfnos după precizările Ambasadei Germaniei: 'Credeți că este normal să primim lecții chiar și acolo unde nu este cazul?'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader spate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, weekend, că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania, dar calitatea de funcţionar public sau european apare ca element de agravare în cazul mai multor infracţiuni. Toader susţine că şi în Codul Penal din România sunt incriminate fapte concrete prin care funcţionarul public abuzează de poziţia pe care o are şi enumeră cercetarea abuzivă, purtarea abuzivă şi falsul intelectual.

La secţiunea comentarii Facebook, ministrul Justiţiei a fost întrebat: „Oare nu ne grăbim să ne comparăm cu ei şi la acest capitol?”. Tudorel Toader a răspuns: „Credeti ca este normal sa primim «lectii»  chiar si acolo unde nu este cazul ? Va voi trimite un exemplar din Codexul penal european sa vedeti diferentele de reglementare!“.

Reacţia ministrului vine după precizările Ambasadei Germaniei care a anunţat vineri că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din Codul Penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.