Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, mesaj pentru Klaus Iohannis: 'Va avea ultimul cuvânt, exact cum şi-a dorit, să modifice repede'

iohannis tudorel

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că, în funcţie de forma actului juridic pentru modificarea legii recursului compensatoriu, există varianta de a avea încredere în legiuitor şi atunci "cuvântul ultim (...) îl va avea legiuitorul şi preşedintele care să promulge legea, exact cum şi-a dorit, să modifice repede". "Dacă va fi ordonanţă de urgenţă, sigur ministrul propune, Guvernul aprobă, dar după ce doamna premier îşi dă acceptul", a afirmat Tudorel Toader.

Întrebat, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, cum s-ar putea schimba legea recursului compensatoriu, Tudorel Toader a spus: "Sunt toate variantele posibile. Când voi definitiva varianta, vă voi anunţa", scrie news.ro.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’

De asemenea, Toader a fost întrebat cine modifică legea recursului compensatoriu, el sau premierul.

"Păstrăm ordinea şi ierarhia - premierul. Dar depinde de forma actului juridic pe care îl gândim, să avem încredere în legiuitor şi atunci va fi o lege şi cuvântul ultim, cum spuneţi dumneavoastră, îl va avea legiuitorul şi preşedintele care să promulge legea, exact cum şi-a dorit, să modifice repede. Dacă va fi ordonanţă de urgenţă, sigur ministrul propune, Guvernul aprobă, dar după ce doamna premier îşi dă acceptul", a afirmat Tudorel Toader.

Citește și: Rareș Bogdan anunță prăbușirea României sub conducerea lui Liviu Dragnea! ‘Criză fără precedent’

Referitor la ordonanţa pentru completurile de 5 judecători, Toader a declarat: "Vă spuneam de fiecare dată, la momentul când avem ceva de comunicat, vă comunicăm. Nu acuma provizoriu".

Crima comisă la Mediaş de un bărbat liberat condiţionat a readus în discuţie Legea recursului compensatoriu şi a provocat noi dispute politice privind iniţiatorii legii şi cei responsabili pentru punerea în libertate a unor persoane acuzate de infracţiuni cu violenţă.

Citește și: Zilele lui Mugur Isărescu la conducerea BNR sunt numărate :’E bine să lăsăm locul și altora’

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ţinut să menţioneze, într-o declaraţie de presă, că autorul crimei de la Mediaş nu face parte dintre cei care au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

"O precizare: autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu", a afirmat el.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’

Ulterior, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, referitor la autorul crimei de la Mediaş, că acesta a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav, fiind propus pentru liberare condiţionată în 3 mai 2018, iar instanţa de judecată, considerând că a îndeplinit toate criteriile legale, a dispus punerea în libertate, în 22 mai 2018. "Facem precizarea că, în eventualitatea în care Legea nr. 169/2017 nu ar fi produs efecte, persoana în cauză ar fi dobândit vocaţia de a fi analizată în comisia pentru liberare condiţionată, la o dată anterioară, respectiv în luna martie 2018", arăta ANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.