Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader nu prea dispus să deschidă un nou front cu Augustin Lazăr: Activăm mecanismele la momentul oportun

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la o posibilă sesizare a Curții Constituționale pe revocarea lui Augustin Lazăr, că este vorba de mecanisme pe care "le activăm la momentul oportun". Mandatul lui Augustin Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Citește și: Liviu Dragnea, izbucnire NERVOASĂ, la finalul mitingului de la Craiova: a răbufnit din cauza lui Ion Iliescu

Solicitat să comenteze dacă se mai gândește la o sesizare a Curții Constituționale pe revocarea procurorului general Augustin Lazăr, ministrul Justiției a replicat: "Sunt mecanisme constituționale pe care le activăm la momentul oportun".

Ministerul Justiției a reluat de vineri cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai.

În cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, comisia de interviu a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIIOCT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 28 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.