Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader NU renunță la revocarea lui Augustin Lazăr și aduce 'documente-bombă'! Presiune pe Iohannis: 'Trebuie să aibă un conţinut identic'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader prezintă marţi procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale "celui care ocupă postul de procuror general", anunţul în acest sens fiind făcut luni, după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

"Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Maine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură", anunţa Toader într-o postare pe Facebook.

Argumentul său este că, pentru a observa eventualele neconcordanşe, "preferabil ar fi s- cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură".

Tăriceanu explică motivele pentru care s-ar putea rupe coaliția cu PSD: Niște prostănaci s-au aruncat cu capul înainte

"În mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!", ţine să precizeze ministrul Justiţiei.

Ulterior, postării i s-a adăugat şi un post scriptum prin care ministrul menţiona că  nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a lui Lazăr.

"Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general", scrie Toader.

De asemenea, el mai notează că "este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata" !!!".

Consiliul Superior al Magistraturii (CMS) a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către Toader în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.