Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader o cheamă la discuţii pe şefa DNA. 'Aplicarea unor posibile sacţiuni este de competenţa CSM'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează la informaţiile prezentate de STIRIPESURSE.RO, cu privire la delegările de la DNA, inclusiv delegările interne pe funcţii de conducere. Ministrul afirmă că eventualele sancţiuni sunt în sarcina CSM, însă o va chema pe Anca Jurma, procurorul şef interimar al DNA, pentru o discuţie pe această temă.

"Aştept un răspuns oficial la cererea pe care o voi formula în cursul zilei de luni. Aplicarea unor posibile sacţiuni este de competenţa CSM, după constatarea unor abateri de către Inspecţia Judiciară. În cursul zilei de marţi, voi invita procurorul şef interimar la Ministerul Justiţiei, când vom discuta despre starea de fapt şi măsurile ce urmează a fi luate", a declarat Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

20 de procurori au fost delegaţi la DNA de la alte structuri de parchet, 7 dintre aceştia neîndeplinind vechimea legală (6 ani după veche lege, 8 ani după noua lege). Pe lângă aceştia, mai există 28 de delegări interne, procurori DNA numiţi pe funcţii de procurorul general, peste capul CSM. Pe de altă parte, deşi există şi alţi procurori în DNA care nu îndeplinesc condiţiile de vechime, revocarea acestora nu mai este posibilă, pentru că au fost numiţi de CSM, prin concurs. Actele întocmite de un procuror care ocupă ilegal funcţia sunt lovite de nulitate, motiv pentru care, potrivit unor surse juridice, cei şapte procurori delegaţi se pregătesc să părăsească Direcţia.

Vezi şi: Greşeala cea mai frecventă: Cum te poţi îmbolnăvi când mănânci pepene .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.