Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind lipsa unei săli pentru lansarea cărții lui Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Universitatea „A. I. Cuza” din Iași nu poate pune la dispoziție, în 11 mai, o sală pentru lansarea cărții președintelui Klaus Iohannis, „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, întrucât aceasta este ocupată cu alte evenimente, pentru care s-au făcut rezervări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de conducerea Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, la solicitarea MEDIAFAX, contramandarea evenimentelor deja rezervate ar putea pune Universitatea în postura de a nu-și respecta angajamentele asumate.

Citește și: Sorina Pintea, despre vaccinare! ‘Aşteptăm finalizarea acestor discuţii privind obligativitatea vaccinării şi aprobarea Legii vaccinării’

Comunicatul este semnat de rectorul Tudorel Toader.

”Editura Curtea Veche a transmis prin e-mail, în data de 2 mai a.c., o invitație către conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza de a lua parte la evenimentul de lansare a cărții EU. R0 -Un dialog deschis despre Europa, precum și solicitarea de a folosi Aula Magna Mihai Eminescu pentru desfășurarea evenimentului. Totodată, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale au făcut demersuri pentru organizarea evenimentului amintit. În urma verificării disponibiIității spațiului solicitat, respectiv Aula Magna Mihai Eminescu, UAIC a răspuns la e-mail, specificând faptul că pe parcursul întregii zile de 11 mai 2019 (între orele 7 -21), locația vizată este gazda unor evenimente a căror contramandare ar putea pune Universitatea în postura de a nu-șirespecta angajamentele asumate”, se arată în documentul citat.

Citește și: Șoc total! Un cunoscut om de afaceri a fost reținut, după ce și-ar fi omorât bunica

Reprezentanții universității ieșene au precizat că, în data de 11 mai, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, urmează să se desfășoare mai multe evenimente, primul fiind Conferința de Criminalistică, în intervalul orar 7 — 15, care reunește aproximativ 400 de participanți, solicitarea pentru rezervarea sălii fiind depusă în data de 1 aprilie 2019.

De asemenea, în aceeași sală este programat între orele 15.30 – 17.30 Congresul Internațional de Matematică, la care sunt așteptați aproximativ 400 de participanți din țară și străinătate, solicitarea pentru rezervare fiind depusă în data de 10 ianuarie 2019.

Citește și: Olguța Vasilescu intră la rupere! Cum a băgat bani în buzunarele românilor: Cele mai mari din ultimii 30 de ani

Ultimul eveniment care se va desfășura în 11 mai este Conferința pe Domeniul Criminologiei, în intervalul orar 19 -21, la care vor participa aproximativ 200 de persoane, organizatorii solicitând aprobare pentru sală în 17 aprilie 2019.

„Menționăm faptul că pentru majoritatea sălilor de conferințe din Universitatea noastră, solicitările de rezervare sunt transmise cu câteva luni înainte de desfășurarea evenimentelor”, se mai arată în comunicatul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Citește și: Vești mari! Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar este condamnat la închisoare cu executare

Surse politice au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că președintele Klaus Iohannis va fi prezent, sâmbătă, 11 mai, la Iași, unde este așteptat să participe la un miting electoral al PNL.

Șeful statului urmează să își lanseze și la Iași cartea „EU. RO - Un dialog deschis despre Europa”, căutându-se un alt spațiu adecvat acestui eveniment.

Citește și: Raluca Turcan afirmă: ‘Solicit, în mod imperativ, Vioricăi Dăncilă să nu cedeze presiunile infractorilor’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.