Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader pune presiune pe CCR: 'Așteptăm motivarea în cazul deciziei protocoalelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

CCR a admis sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Guvernul anunță, prin vocea ministrului Tudorel Toader, că nu poate lua o decizie pentru emiterea unui act normativ care să decidă în această speță până când CCR nu va da motivarea verdictului de neconstituționalitate.

”Vizavi de protocoale, rămânem în așteptarea motivării CCR. Nu știm argumentele pro și contra ca să știm ce soluiție adoptăm. Intuiesc ce o să scrie CCR. Trebuie că cunoaștem conținutul motivării. Eu înțeleg graba si dorința unora de a reglementa cât mai repede, dar trebuie să avem în vedere ca soluțiile pe care le promovăm să fie constituționale.”, a spus Tudorel Toader la Antena 3, luni seara.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.