Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, reacție după ultima mutare a șefei ÎCCJ pe Legile Justiţiei: 'Am replica pregătită'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader csm

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, referitor la reacţia şefei ÎCCJ privind procedura din Parlament în cazul proiectului de modificare a legilor Justiţiei, că este vorba de libertatea de exprimare şi că, cel mai probabil, şi CSM va transmite un comunicat, faţă de care el va avea un răspuns, "o replică deja pregătită". 

"În primul rând este vorba de libertatea de exprimare. Eu merg la şedinţa de Guvern acum şi CSM probabil va da comunicat şi eu voi da un răspuns, o replică pe care o am deja pregătită", a afirmat Toader, după şedinţa CSM, potrivit agerpres.ro

El a reacţionat în cazul declaraţiilor privind nevoia unui studiu de impact în cazul prevederilor referitoare la recursul compensatoriu. 

"Pe câţi aţi întrebat şi nu aţi vrut să clarificaţi, să accentuaţi faptul că, la un proiect de lege, studiul de impact se face în faza de adoptare a legii şi nu în faza de punere în executare a legii. Nu s-a prezentat aspectul acesta. Nu ştiu de ce. Sigur unii nu au ştiut. (...) Studiul de impact e când se face legea, nu când se aplică legea. Din prima zi în care intră în vigoare tu eşti un executant, trebuie să o pui în aplicare, nu te apuci de studii", a precizat ministrul Justiţiei. 

Toader a menţionat că va face clarificări de fiecare dată când va fi întrebat despre o problemă de justiţie şi că nu evită niciun răspuns. 

"Ori de câte ori voi fi întrebat pe o problemă de justiţie, ştiţi că nu evit niciun răspuns şi stau de vorbă. Dacă (...) la următoarea şedinţă mă vor întreba din nou vom discuta din nou şi voi răspunde. În tot cazul, orice discuţie, orice dialog poate fi benefic chiar pentru cei care nu erau prezenţi, poate nu au înţeles de prima dată", a mai subliniat Toader. 

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a solicitat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi Comisiei speciale să permită Ministerului Justiţiei finalizarea procedurii legale pe care şi-a asumat-o ca iniţiator în cazul legilor Justiţiei şi să retrimită acestuia proiectul. 

"Prin urmare, solicit preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României şi Comisiei speciale să permită finalizarea procedurii legale pe care şi-a asumat-o ca iniţiator Ministerul Justiţiei şi să retrimită acestuia proiectul în vederea finalizării sale. Este singura soluţie care ar asigura edictarea unor reglementări realiste, deoarece statutul magistratului, organizarea şi funcţionarea instanţelor, precum şi a Consiliului Superior al Magistraturii presupun analize şi studii de impact care nu au fost făcute până în prezent şi care, potrivit legii, nu se pot realiza decât prin ministerele de resort", precizează Cristina Tarcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.