Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose amenință cu DEMISIA dacă nu i se face pe plac: 'Să vină altcineva care poate să gestioneze mamutul ăsta'

tudose guvern

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seara, la Antena 3, că își va da demisia dacă nu se va accepta restructurarea Guvernului. Premierul speră ca reorganizarea administrației centrale să diminueze birocrația.

Vezi și: Tudose îi cere demisia lui Carmen Dan: 'Nu mai am ce să lucrez cu un ministru care mă minte în halul acesta'

Declarațiile lui Tudose:

- Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim cheltuieli cu statul mai mici. 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aș dori să înceapă cu 1, nu cu 2. S-au creat o mulțime de structuri cu o mulțime de pui. Le-aș dori comasate la loc. Asta elimină și birocrația. Să alerge hârtia, nu tu să alergi prin 10 clădiri, pe la 10 instituții.

- Eu nu fac parte din nicio tabără. Sunt membru PSD și noi ne-am asumat că vom face și o debirocratizare. Dacă deranjează și unii speculează că sunt tabere, ce vreți să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu așa gândesc. Stau în funcția asta atâta timp cât simt că pot să fac bine. Am convingerea fermă că e nevoie de restructurare.

Vezi și: 12 lucruri ciudate care se întâmplă în corpul tău când este foarte frig

- Am vorbit cu doamna ministru Vasilescu, e perfect de acord, o facem (comasarea unor instituții din subordinea Ministerului Muncii - n.r.).

- Nu am niciun membru al Guvernului (cu care să nu poată lucra - n.r.), cu excepția cazului de astăzi (Carmen Dan - n.r.). Nu am nicio problemă. Domniile lor au înțeles. Am vorbit cu foarte mulți dintre colegi.

- Eu nu spun că am dreptate, dar eu așa o simt. Dacă se consideră că nu am dreptate, eu plec acasă. Să vină altcineva care poate să gestioneze mamutul ăsta și să o ducem așa la nesfârșit. Vreau un guvern mult mai suplu, mai aproape de cetățean. Nu mai vreau să alerge cetățeanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.