Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose, despre aderarea României la zona euro: Suntem pe drum, dar mai avem de lucru la convergenţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Aderarea României la zona euro este "un angajament" pe care ţara noastră l-a luat odată cu intrarea în Uniunea Europeană, a afirmat marţi premierul Mihai Tudose, precizând că mai este foarte mult de lucru "la convergenţă".

Întrebat într-o conferinţă de presă la Bruxelles care este poziţia sa faţă de aderarea României la zona euro, şeful Executivului a răspuns: "Este un angajament pe care l-am luat odată cu intrarea în Uniunea Europeană. (...) Suntem pe drum, dar mai avem de lucru la convergenţă, foarte mult de lucru la convergenţă". Potrivit premierului, nu există un termen fixat în acest sens. "Nu ne-am fixat un termen. Cât de repede posibil, dar nu vrem să ardem nişte etape, fiindcă apoi ne facem mai mult rău decât bine", a spus Tudose, conform Agerpres.

Pe de altă parte, şeful Guvernului a precizat că un subiect comun al tuturor întâlnirilor pe care le-a avut, marţi, la Bruxelles, a fost pregătirea preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România. "Domnul ministru Victor Negrescu (ministrul delegat pentru Afaceri Europene - n.r.) este foarte implicat, are experienţa Parlamentului European şi va colabora foarte bine, din câte am înţeles, atât cu domnul preşedinte Tusk, cât şi cu domnul prim-vicepreşedinte Timmermans pentru a asigura continuitate în ceea ce înseamnă marile proiecte europene, plecând de la coeziune socială", a mai afirmat Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.