Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose, reacţie NEAŞTEPTATĂ după proteste. Premierul nu se simte vizat de manifestaţii: 'Eu n-am văzut vreo palmă din aia mare...' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste rezist

Premierul Mihai Tudose le-a mărturisit, luni, la Parlament, jurnaliştilor că nu se simte vizat de proteste. Prim-ministrul susţine că principalele nemulţumiri ale manifestanţilor, modificările la legile justiţiei, precum şi Codul fiscal, sunt în Parlament şi nu la Guvern.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose aruncă BOMBA. Anunţul OFICIAL privind eventualele remanieri din Guvern - VIDEO

”Legile justiţiei sunt în Parlament, deci nu răspund eu ca şi Guvern. În ceea ce priveşte modificările din Codul Fiscal, îşi urmează cursul, sunt în Parlament. (...) M-am uitat şi eu la televizor aseară. Eu n-am văzut vreo palmă din aia mare cu fiscalitatea”, a afirmat premierul.

Mihai Tudose a spus că, din ceea ce a văzut în stradă, a înţeles că trebuie să continue şi a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor  să explice mai bine, mai des ce se întâmplă: "că nu scade leafa nimănui din sectorul privat, cu atât mai puţin la stat, cu câteva excepţii - cei care au avut acum, când stăm de vorbă, şi lucrau la stat nişte salarii extraordinar de mari.Nu se poate ca cineva de la stat să aibă salariul de trei ori mai mare ca al preşedintelui”.

Mai mult, susţine premierul, proiectul bugetului de stat pe anul 2018 va fi aprobat abia săptămâna viitoare în Guvern. Pe 17 noiembrie, premierul Tudose declara, la Băile Herculane, că proiectul bugetului de stat pentru anul 2018 va fi gata în maximum zece zile şi, odată cu acesta, va fi aprobată şi hotărârea de Guvern pentru creşterea salariului minim brut.

”Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie. (Creşterea - n.r.) va fi prinsă în buget, va intra cu 1 ianuarie în vigoare. HG va fi dată odată cu proiectul de buget. În zece zile maxim”, a afirmat atunci premierul.

Citeşte şi: Semnal DUR pentru Tudose după zvonul unei noi remanieri. Directivele transmise, în direct, premierului .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.