Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulburările de somn pot produce hipertensiune arterială, boli cardiovasculare severe și dereglări metabolice. Cum le poți diagnostica și trata?

polisomnografie

Deși aparent banale, tulburările de somn pot determina afecțiuni grave. Stresul emoțional, deficitele de memorie, cogniție și performanță sunt câteva dintre problemele care pot apărea pe fondul unor tulburări de somn pe termen scurt. Dacă însă pacientul nu caută ajutor de specialitate, pot apărea complicații cardiovasculare și metabolice, printre care hipertensiune arterială, dislipidemie, alte afecțiuni cardiovasculare severe, sindrom metabolic, diabet zaharat tip 2.

Vestea bună este că tulburările de somn pot fi diagnosticate și trate. Diagnosticarea se face cu ajutorul polisomnografiei (PSG), o investigație complexă, care se efectuează sub supraveghere video, într-un laborator de somn. Pacientul doarme conectat la un aparat numit polisomnograf, care folosește numeroși senzori pentru a monitoriza multiple activități fiziologice ale organismului în timpul somnului. Rezultatele obținute vor fi analizate și interpretate de un medic somnolog, care va prescrie în continuare recomandări și un tratament corespunzător.

Spitalul Clinic Sanador este dotat cu un polisomnograf de ultimă generație, Alice 6, produs de Philips Respironics, capabil să monitorizeze toți parametrii necesari.

Mai multe detalii despre polisomnografie și despre cum poți programa un consult de specialitate găsești aici!

content-image

content-image

content-image


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.