Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulcea: Senatorul AUR Valentin-Rică Cioromelea a adresat o interpelare cu privire la situaţia cailor din Deltă

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Senatorul AUR Valentin-Rică Cioromelea, a prezentat vineri, în care unei conferinţe susţinută la Tulcea, o interpelare pe care a adresat-o la mijlocul acestei săptămâni în Parlament ministrului Mediului, Tanczos Barna, cu privire la transporturile de cai din Deltă fără documente legale.

În opinia parlamentarului tulcean, imaginile înregistrate de organizaţiile neguvernamentale arată clar cum caii din Deltă sunt microcipaţi de medicul veterinar şi transportaţi pe apă şi trimişi spre abatoare.

"Parcă s-a creat un grup infracţional aici şi sunt destui care participă în mod voit la aşa ceva", a declarat senatorul Cioromelea, potrivit Agerpres.

El a subliniat că în privinţa cailor sălbăticiţi din Deltă ar trebui să existe un control al Ministerului Mediului şi al Autorităţii Sanitar-Veterinare.

De asemenea, preşedintele organizaţiei municipale Tulcea a AUR, Florentin Moise, a anunţat că vor continua protestele declanşate la finele săptămânii trecute, în faţa benzinăriilor din oraş ale unor concerne cu acţionariat austriac, programul acestora urmând să fie făcut public pe reţelele sociale.

Organizaţia neguvernamentală SOS Caii Deltei a publicat luni, 12 decembrie, pe reţelele sociale o scrisoare deschisă în care semnala transporturile ilegale de animale fără stăpân din Deltă. Într-o petiţie deschisă publicată miercuri, 14 decembrie, organizaţia a cerut autorităţilor legiferarea unui statut pentru aceste animale.

De la începutul lunii trecute până luni, 12 decembrie, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pentru transport de animale fără documente, în judeţ s-au aplicat cinci amenzi în valoare de 21.000 de lei. De asemenea, proprietarul unei ferme din satul Mihail Kogălniceanu a fost sancţionat cu amendă de 6.000 de lei, potrivit unui comunicat făcut public luni de Direcţia Sanitar-Veterinară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.