Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tun de peste un milion de euro, dat de trei afaceriști români: Parchetul a intrat pe fir și i-a trimis în judecată

wikipedia.org
ilegal acte abuz frauda

Trei oameni de afaceri au reuşit să păcălească fiscul cu peste 1,16 milioane euro și aproape 5 milioane lei, înregistrând în contabilitate operaţiuni fictive. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor S.R., E.G. şi P.F. pentru participarea la comiterea în formă continuată a infracţiunii de evaziune fiscală.

S.R. avea calitatea de asociat şi administrator într-o societate comercială, societate care, în cursul anilor 2013 – 2014, desfăşura pe piaţa internă activităţi de prestări servicii şi furnizare de bunuri, având ca beneficiari atât instituţii publice, cât şi alte societăţi comerciale, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Având în vedere că activitatea derulată aducea societăţii sale venituri impozabile atât din punct de vedere al TVA, cât şi al impozitului pe profit, inculpatul S.R. a luat hotărârea de a frauda bugetul de stat prin evidenţierea contabilă şi fiscală în numele societăţii sale a unor achiziţii fictive efectuate de la mai multe societăţi de tip „fantomă”.

„În realitate, achiziţiile evidenţiate contabil şi declarate fiscal de inculpatul S.R. de la societăţile de tip „fantomă” s-au derulat doar la nivel „scriptic” şi au constat exclusiv în emiterea de către E.G. în numele societăţilor „fantomă” a unor facturi nereale de livrare bunuri (materiale de construcţii şi sisteme informatice/echipamente IT), respectiv prestări servicii (transport materiale), care, ulterior, au fost remise lui S.R., fiind înregistrate din dispoziţia acestuia din urmă în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale ale firmei pe care o administra. S.R. a fost ajutat aşadar de E.G., care a emis în numele societăţilor „fantomă” facturile, atestând livrări fictive către societatea primului inculpat, dar şi de inculpatul P.F. care a îndeplinit formalităţile de înfiinţare a societăţilor „fantomă” şi a conturilor bancare ale acestora, permiţând utilizarea lor de către inculpatul P.F. în lanţul evazionist creat în beneficiul inculpatului S.R.”, arată sursa citată.

Până la data emiterii rechizitoriului au fost calculate, raportat la prejudiciul direct, obligaţii fiscale accesorii în cuantum de 3.957.492 lei.

Pentru a se asigura că la finalizarea cauzei penale inculpaţii şi partea responsabilă civilmente vor dispune de mijloacele necesare acoperirii întregului prejudiciu cauzat de 7.690.983 lei (prejudiciul direct şi accesorii), procurorii acestui parchet, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie care au instrumentat cauza, au instituit şi aplicat măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile şi mobile (incluzând sume de bani) evaluate la 1.162.210 euro şi la 4.844.589 RON, propunând prin rechizitoriu menţinerea acestora şi pe parcursul judecăţii.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti, instanţa competentă să judece cauza în primă instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.