Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tunisia se întoarce oficial la autoritarism după zece ani de la începutul Primăverii Arabe: noua Constituție urmează să intre în vigoare

Radu Pop
tunisia

Noua constituție tunisiană, care îi conferă președintelui puteri mult mai mari, urmează să intre în vigoare după ce comisia electorală oficială a anunțat marți rezultatele finale ale referendumului de luna trecută, informează Reuters.

Votul pozitiv de 96% la referendum, la care au participat 31% din electorat, a rămas în mare parte neschimbat față de rezultatele preliminare anunțate luna trecută.

Opozanții președintelui Kais Saied spun că noua constituție va anula câștigurile democratice obținute de Tunisia în urma revoluției din 2011, oferindu-i acestuia puteri aproape necontrolate.

Aceștia au criticat procesul prin care a redactat constituția ca fiind ilegal și unilateral și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la legitimitatea referendumului, după ce a înlocuit consiliul de administrație al comisiei electorale.

Saied și susținătorii săi au declarat că sistemul politic trebuia să se schimbe pentru a salva Tunisia de ani de stagnare și paralizie politică și au apărat procesul prin care a adoptat constituția.

Săptămâna trecută, un tribunal a respins obiecțiile la vot.

Conform decretului lui Saied care anunță referendumul, noua constituție va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul oficial, în urma anunțării rezultatelor finale. Publicarea Constituției era așteptată să aibă loc în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.