Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tunisianca Ons Jabeur a primit medalia de merit din partea preşedintelui

Facebook Ons Jabeur
Ons Jabeur

Tunisianca Ons Jabeur, învinsă în finala turneului de la Wimbledon, sâmbăta trecută la Londra, a primit, joi, Marea medalie a Ordinului naţional de merit din partea preşedintelui tunisian Kais Saied, "pentru remarcabilele sale succese sportive", relatează AFP.

Primită la Palatul prezidenţial din Cartagina, alături de antrenorul şi de soţul său, precum şi de preparatorul său fizic, şeful statului a dorit să-i mulţumească prin această decoraţie prestigioasă pentru că "dus pe cele mai înalte culmi drapelul ţării la evenimentele sportive internaţionale".

"Ea a fost ambasadoarea Tunisiei şi a demonstrat capacitatea tineretului nostru de a străluci în toate domeniile atunci când mijloacele şi condiţiile necesare sunt întrunite", se arată într-un comunicat oficial.

"Felicitări pentru această reuşită şi pentru reuşitele viitoare. Aţi dat o imagine tinerilor tunisieni şi femeii tunisiene care fac faţă oricăror provocări", i-a spus preşedintele Kais Saied, acordându-i medalia.

Jabeur, supranumită "ministrul bucuriei" în Tunisia, a devenit prima femeie arabă şi africană care a ajuns în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe germanca Maria Tatiana în semifinale la Wimbledon.

Jabeur a pierdut apoi în finală în faţa kazahei de origine rusă Elena Rîbakina (3-6, 6-2, 6-2).

"Sunt mândră că sunt tunisiancă. Îmi doresc să dau cât mai multă speranţă tinerilor care ne urmăresc. Noi sperăm să continuăm pe acest drum. Suntem mândri să fim tunisieni şi vom continua pe acest drum al reuşitei", a răspuns jucătoarea de 27 de ani, nr.5 mondial.

Vineri, o festivitate populară va avea loc pe o arteră centrală din Tunis, bulevardul Habib Bourguiba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.