Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan: Avem simulări pe creșterea pensiilor între 6% și 12%

realitatea.net
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți, la Antena 3, că în Guvern s-au făcut simulări privind impactul bugetar al indexării pensiilor de la 1 ianuarie 2022.

Turcan a indicat că „avem simulări pe 6%, pe 7%, pe 8%, până la 12%”. Ea a spus că pensiile vor crește de anul viitor, dar nu a dorit să ofere încă un procent clar.

Ministrul a spus recent că pensiile vor fi indexate cu minimum 6% anul viitor, iar intenţia Guvernului este ca această creştere să fie mai mare, în timp ce alocaţiile vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

„Un efort realist şi sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă: creşterea alocaţiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta; de asemenea, pensiile vor fi indexate cu minimum 6%, intenţia fiind ca această creştere să fie mai mare”, a zis Turcan.

„Costul cheltuielilor cu pensii, salarii şi asistenţă socială este de peste 90% din total venituri fiscale ale statului”, le-a transmis ea celor care vor creșteri mai mari de salarii, pensii și alocații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.