Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan, despre reticiența la vaccinare a angajaţilor din centrele de asistenţă socială: 15 angajaţi dintre cei infectaţi au murit VIDEO

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, miercuri, că parte dintre angajaţii din centrele de asistenţă socială sunt reticenţi la vaccinare, în ciuda cifrelor care arată că 1.047 din cei 19.485 de beneficiari infectaţi au murit, precum şi 15 dintre cei 10.993 de angajaţi infectaţi. Ministrul afirmă că, dacă există contraindicaţie la vaccinare, statul va asigura în continuare testarea săptămânală a angajaţilor, însă, cei care refuză vaccinarea, deşi nu au motive medicale, vor trebui să prezinte teste negative, dacă nu au trecut prin boală, potrivit News.ro.

”În ciuda disponibilităţii vaccinurilor, am constatat că la nivelul sistemului de asistenţă socială în România, din cauza dezinformării legată de vaccinuri, parte din angajaţii din centre rămân reticenţi. Aceşti angajaţi intră în contact direct cu persoane care au probleme de sănătate (vârstnici, persoane cu dizabilităţi) sau cu copii. Dacă suntem un stat responsabil, nu putem accepta ca bătrânii, copiii şi persoanele cu dizabilităţi, aflate în grija statului, să fie puse în pericol chiar de către angajaţii pe care statul român îi plăteşte să aibă grijă de aceste persoane”, a declarat, miercuri, Raluca Trcan.

Ministrul a explicat că, în prima parte a pandemiei, când vaccinurile nu erau disponibile, s-a înregistrat un număr important de decese în aceste centre.

Datele centralizate arată că 1.047 din cei 19.485 de beneficiari infectaţi au murit, precum şi 15 dintre cei 10.993 de angajaţi infectaţi.

”Numărul persoanelor beneficiare care s-au vaccinat este mai mare decât numărul angajaţilor care au decis să facă acest lucru. Spre exemplu, din serviciile rezidenţiale destinate adulţilor cu dizabilităţi aflate în subordinea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, peste 90% din beneficiarii acestor servicii sunt vaccinaţi în timp ce personalul este vaccinat doar în procent de peste 57%, ceea ce conduce la creşterea riscului de infectare a beneficiarilor”, a mai transmis ministrul.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.