Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan: Sibiul ocupă locul 3 la nivel naţional după rata de vaccinare

Guvern
turcan raluca

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că judeţul Sibiu se află pe locul 3 naţional după rata de vaccinare anti-COVID, reprezentanţii principalelor culte arătându-se interesaţi să susţină campania de imunizare, propunând soluţii pentru accelerarea acesteia.

"Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii principalelor culte din Sibiu, recunoscute la nivel naţional. Scopul întâlnirii a fost încurajarea demarării unui parteneriat de încredere cu mediul religios, care să ajute la depăşirea crizei sanitare pe care o traversăm. Reprezentanţii cultelor s-au arătat interesaţi de susţinerea acestui demers şi au propus câteva soluţii cu posibil impact în accelerarea procesului de vaccinare: caravane la nivel rural, pliante informative, puterea exemplului, implicarea mult mai activă a medicilor de familie. Dacă la nivel de oraşe situaţia este foarte bună - 89,35%, nu acelaşi lucru se întâmplă în mediul rural unde s-a atins un procent de doar 19,65%. La nivelul judeţului Sibiu, avem o rată de vaccinare de 53% şi ocupăm locul 3 la nivel naţional", a scris Turcan pe pagina sa de Facebook,

Potrivit acesteia, de la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în judeţul Sibiu s-au administrat 219.277 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, defalcate astfel: prima doză - 117.224 şi a doua doză - 102.053, informează Agerpres.

"Medicii de familie trebuie să aibă un rol mult mai activ în informarea corectă şi competentă pacienţilor. În judeţul Sibiu, au demarat activitatea de vaccinare 78 de medici de familie, fiind imunizate 3.272 de persoane. Sibiul a fost primul judeţ din ţară care a început vaccinarea persoanelor fără adăpost şi a pacienţilor instituţionalizaţi în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Dr. Gheorghe Preda' Sibiu. De asemenea, au fost organizate, în colaborare cu autorităţile locale, maratoane la Filarmonica de Stat - Sala Thalia, Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Astra", a mai scris Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.