Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcescu anunță NUCLEARA despre Victor Ponta

turcescu

Robert Turcescu a dat, sambata, un semnal despre afacerea MEGAPOWER, instrumentata, in anul 2000, de Victor Ponta, in calitate de procuror la Sectia Anticoruptie a Parchetului General.

Turcescu spune ca din dosar LIPSESTE O FILA.

"Este vorba de pagina 9 (...) rechizitoriul are, intr-adevar, 15 pagini, dar ultima pagina nu este numerotata si pare sa fi fost intentionat “sparta” in doua pentru ca nimeni sa nu observe ca in acest document se sare direct de la pagina 8 la pagina 10! Intrebare: CE CONTINE PAGINA 9 DIN RECHIZITORIUL MEGAPOWER INTOCMIT DE PROCURORUL VICTOR PONTA? Solicit pe aceasta cale Ministerului Public, procurorului general Tiberiu Nitu, sa dea publicitatii rechizitoriul INTEGRAL  al cazului MEGAPOWER intocmit de procurorul de la acea vreme, actualul prim-ministru, Victor Ponta", spune Turcescu.

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, a declarat recent ca scandalul ofițerului acoperit este un pas dintr-un scenariu mai amplu privind legarea numelui premierului Victor Ponta de scandalul Megapower din anii '90.

"Sunt analişti care spun că această deconspirare pe care preşedintele nu a probat-o şi probabil n-o poate proba, e legată de pasul următor, legarea numelui lui Victor Ponta de un mega-scandal cu Megapower, de prin anii '90, în care i-ar fi făcut scăpaţi pe anumiţi agenţi acoperiţi ai SIE", a spus Ioan Mircea Paşcu.

In scandalul privind ofiterul acoperit, Traian Basescu a spus ca are dovezi in acest sens, mentionand documente.

DOSARUL MEGAPOWER

În septembrie 2000, procurorul Victor Ponta l-a trimis în judecată pe directorul IIRUC SA, Cornel Moldovan, pentru un prejudiciu de peste 11,7 milioane de dolari legat de afacerea MEGAPOWER (Companie mixtă româno-americană care urma să producă echipamente electronice). Prejudiciul de 11,7 milioane dolari rezulta din finanțarea afacerii MEGAPOWER de către România, bani care au fost drenați pe filieră americana înainte ca societatea mixtă să se înființeze și fără ca ulterior să fie îndeplinit obiectul de activitate pentru care a fost constituită. Prejudiciul nu a fost recuperat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.