Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii pregătesc arma care ar putea schimba decisiv parcursul războiului: 'Rachetele aer-aer vor schimba situația!'

AFP
drone ucraina rusia

Producătorul turc de drone Bayraktar intenționează să-și echipeze dronele, pe care Ucraina le folosește, cu rachete aer-aer pentru a contracara dronele kamikaze pe care Rusia le utilizează în conflictul din Ucraina, informează directorul companiei, Khaluk Bayraktar, potrivit agenției DPA și ziarului Daily Sabah.

"În curând Bayraktar TB2 și Akıncı vor avea rachete aer-aer. Nu numai pentru a învinge dronele, ci și alte aeronave inamice. Ne desfășurăm testele", a spus Bayraktar.

La dronele turcești este planificată integrarea rachetelor Sungur ale companiei de rachete Roketsan.

"Sungur este o muniție dovedită, în special împotriva țintelor mobile, cum ar fi elicopterele și dronele. Utilizarea acestuia cu vehicule aeriene fără pilot (UAV- uri) ca rachete aer-aer va schimba situația", a declarat Murat Ikinci, directorul general al Roketsan.

Se remarcă faptul că integrarea unor astfel de rachete în dronele de luptă Akıncı și Bayraktar TB2 ar putea crea un concept de patrulare aeriană low-cost pentru a elimina amenințările, cum ar fi elicopterele de atac și dronele inamice, inclusiv dronele kamikaze, în loc să utilizeze aeronave scumpe cu rachete aer-aer.

Bayraktar a remarcat, de asemenea, că dronele kamikaze folosite de Rusia sunt lente, zgomotoase și zboară la altitudine joasă, ceea ce le face "ținte ușoare".

"Sprijinim pe deplin Ucraina în apărarea suveranității sale", a declarat Bayraktar.

El a recunoscut, de asemenea, că Ucraina a devenit recent prima țară din lume care a aplicat TB2 la o misiune navală, dar nu a dat mai multe detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.